Hlasujte pro stavby ze dřeva, které navrhli studenti

Novinka je ze dne: 27. červenec 2021

Hlasujte pro stavby ze dřeva, které navrhli studenti

SsVD 2021 baner 1200x900 bezHlasujte v 9. ročníku soutěže Stavby s vůní dřeva a vyberte nejlepší dřevěné stavby z 57 přihlášených návrhů od 61 vysokoškolských studentů. Vítězové získají ceny v hodnotě 200 000 Kč a hlasující, kteří pošlou hlas v každé ze dvou kategorií, mohou vyhrát dřevěnou balanční desku a zábavnou deskovou hru. Návod na to, jak vyhrát, najdete zde. Cílem soutěže se záštitou 4 ministerstev a 18 českých i slovenských fakult je motivovat studenty k práci s přírodním obnovitelným materiálem – dřevem.

Veřejnost může pro studentské stavby hlasovat on-line na webu soutěže až do 27. srpna. Vybírat může z 17 návrhů v kategorii Dřevěné stavby – malé a z 40 návrhů v kategorii Dřevěné stavby – velké. Do soutěže tak přihlásili rodinné domy, kaple, mola, sportovní areály, stavby pro relaxaci v přírodě a nechybí ani objekt nádražní haly. Vítězové soutěže budou vyhlášeni v září v Praze.

„Pro budoucnost českého stavitelství je velmi důležité, aby se mladí architekti a projektanti učili pracovat se dřevem a dalšími moderními materiály, jelikož budoucnost tohoto sektoru tkví ve využívání obnovitelných surovin. Proto mám velkou radost z každého z 396 studentů, kteří se během devíti let přihlásili do naší soutěže. A obzvláště fandím těm, kteří mají ambice navrhovat ze dřeva nejen rodinné domy, ale i stavby pro komerční či veřejné užití. Projekty se sice stále potýkají s velkými limity, věřím ale, že se již brzy jejich výstavba usnadní. Ti, kteří budou na nové možnosti nejlépe připraveni, získají velkou konkurenční výhodu,“ komentuje budoucnost dřevěného stavění Stanislav Polák, ředitel Nadace dřevo pro život, organizátor soutěže.

Nadané studenty a tuto soutěž podporují:

Významní partneři:

logo mze cmyk cz      lesy r zmenen    vls zmenenmpo

Ceny věnovali:

logo vel m   logo lesy r web3  sema logo1          Stora Enso pro male logo

Mediální partneři:

admagazin sk drevo  DREVMAG 1080x314 CZ  devo a stavby cr m   drevostavitel logo 1

konstrukce    logo stavebnictvi   tzb info

Záštity:

2021 © Nadace dřevo pro život - Oficiální webové stránky, všechna práva vyhrazena. / Kontakt / Ochrana osobních údajů